BENEFICIILE VACCINĂRII ÎMPOTRIVA COVID19

Valul 4 al pandemiei de Covid-19 a fost extrem de agresiv, iar specialiştii vin mereu cu argumente care susţin că vaccinarea rămâne singura armă în acest război. Cristina Răduţă, medic specialist Boli Infecţioase în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, spune că, în ultimele săptămâni, au avut nevoie de tratament, în mare majoritate, pacienţi nevaccinaţi.
Medicul buzoian este de părere că ar trebui să fie o prioritate pentru cât mai multă lume prevenirea riscului de a dezvolta o formă severă a infecţiei SARS-CoV-2, care necesită spitalizare prelungită și chiar risc ridicat de deces.
Medicul infecționist transmite că doar un pacient din zece ar putea avea reacţii adverse dintre cele mai banale, precum durerea de cap, artromialgiile, durerile de muşchi, de oase, durere şi tumefacţie la locul administrării vaccinului, oboseală, febră, frison, sau febră şi frison. În ceea ce priveşte reacţiile adverse cu frecvenţă necunoscută, medicul Cristina Răduță spune că acestea sunt extrem de rare. Aici se încadrează şi reacţiile de anafilaxie la persoane care nu aveau istoric de reacţie anafilactică şi miocardite sau pericardite.
Orice persoană care a prezentat risc alergic sau istoric alergic este monitorizată minimum 30 de minute post administrare vaccin, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Related posts