EDITORIAL: UNDE SUNT CAMPANIILE ELECTORALE DE ALTĂDATĂ?

A venit și campania electorală din 2016. Ia să vedem noi ce spun domnii aceștia despre asta, adică iei un ziar sau intri pe internet să afli în ce mod se va desfășura. Nu de alta, dar vrei să fii un om cu lecțiile făcute, nu? Dacă vine la tine la ușă, sau la poartă nu știu ce candidat și începe să-ți spună cu mare pompă ce vrea să facă dacă ajunge primar și cum o să îți fie ție viața mai ușoară decât până acum. Dar cel mai important, trebuie să știi cu ce ,,bagaje” vine la tine.

Într-un material văd un titlul deja bolduit ,,Campanie electorală fără bannere, mash-uri pe clădiri, pixuri sau brichete. Toate sunt ilegale!”. Hm să vedem: adio bannere, nu-i bai. Astea nu îmi țin de cald, așa că ce îmi pasă mie. Fără  mash-uri pe clădiri – ei aici este o altă poveste. Adică dacă veneau la mine la bloc și puneau ditamai cearșaful pe geamuri, chit că nu vedeam nimic pe stradă, aveam ceva bănuți, nu în buzunarul meu. ci al asociației. Ce nu era bine? Ia să mai vedem… fără pixuri…nici aici nu-i bine. Deși erau la doi lei bucata, era acolo un pix gratuit, că de la o vreme, românul numai după ce este gratuit aleargă. Păi  și ce dacă primeam un pix cu sigla nu știu cărui partid? Puteam să-l șterg sau să lipesc un abțibild, dar…era bun, scriam cu el, mai făceam un rebus și eu acolo. Fără brichete. Ei, dar asta e discriminare domle`! Adică după ce că au apărut atâtea interdicții cu legea asta antifumat nici măcar o brichetă nu mai primesc așa…cadou?

Hai să văd ce mai zice Autoritatea Electorală Permanentă…o găleată ceva, primesc? ,,Candidaţilor le este interzisă achiziţionarea, oferirea, distribuirea sau darea, în mod direct sau indirect, a cănilor, a ceasurilor, a tricourilor, a jachetelor, gecilor, impermeabilelor, pelerinelor, vestelor, şepcilor, a căciulilor, fularelor, sacoşelor, pungilor, umbrelelor, a găleţilor, brichetelor, chibriturilor, produselor alimentare, a produselor alcoolice, a ţigărilor şi a altor produse asemenea.”

Ei dar asta e bună! Deci nu mai primesc nimic, absolut nimic de la ei? Cum vine asta? Păi și acum am pelerina și găleata pe care le-am primit acum vreo 4 sau 8 ani…de la nu știu ce candidat când m-a prins în poartă la vecina de peste drum. Păi, ce fel de campanie este asta? Vai și cât am așteptat-o! Dar știi ceva mai am totuși o speranță: în iarnă vine alegerile parlamentare. Poate că atunci primesc ceva, nu? O pereche de șoșoni cumva, că o să am nevoie dacă nu se asfaltează și pe strada mea.

 

Dana Sin

Related posts

Leave a Comment