URMEAZĂ ZILE DE FOC

Valul de caniculă din estul Europei a pus stăpânire și pe România, fiind așteptate în zilele care urmeaza temperaturi de până la 40 de grade, în sudul țării. Și județul Buzău se află sub cod galben de caniculă, iar weekendul se anunță unul de foc. Medicii spun că temperaturile excesive pot afecta pe oricine, însă mai ales persoanele vulnerabile, cum ar fi cei în vârstă și copiii. Pe măsură ce corpul se încălzește, vasele de sânge se dilată. Acest lucru duce la scăderea tensiunii arteriale și face ca inima să lucreze mai mult pentru a împinge sângele în tot corpul. Cum ziua este un calvar să te plimbi pe străzi ori prin parcuri, mulți aleg să iasă din case după apusul soarelui, în speranța că se vor bucura de un strop de răcoare. Dar cei mai mulți și-au luat și măsuri de precauție.

Meteorologii spun că puseul de căldură va continua și se va intensifica la finalul săptămânii, mai ales în regiunile de sud-est și est ale țării, unde se așteaptă ca temperaturile să depăsească 41 de grade.

În această perioadă caniculară, oamenii trebuie să ţină cont de anumite reguli: să consume cel puțin doi litri de apă pe zi, pentru a preveni deshidratarea, să stea în interior în intervalul orar 11:00-16:00, când radiațiile solare sunt cele mai puternice, să poarte haine lejere, deschise la culoare, și pălării, pentru a proteja capul. De asemenea, trebuie să aerisească locuințele dimineața și seara, folosind ventilatoare sau aparate de aer condiționat și să consume fructe și legume proaspete, evitând mesele grele și bogate în grăsimi.

Related posts