VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ

Siguranța copiilor este una dintre prioritățile polițiștilor buzoieni. Având în vedere că urmează vacanţa de vară, poliţiştii atrag atenţia atât copiilor, cât şi părinţilor asupra locurilor în care aleg să-şi petreacă timpul liber, anturajelor pe care le frecventează, dar şi la grija pe care trebuie să o aibă la bunurile personale pe timpul deplasărilor. Pe tot parcursul verii, polițiștii vor desfășura activități în vederea informării și conștientizării minorilor cu privire la măsurile de siguranță personală, dar și cu privire la implicarea în accidente rutiere.

În vacanţa de vară, cei mai mulți copii își petrec timpul liber în zonele de agreement, şi de cele mai multe ori, cei mici sunt lăsaţi nesupravegheaţi. Din cauza circulaţiei intense pe drumurile publice, se pot înregistra creşteri ale victimizării în rândul celor copiilor. Din acest motiv, oamenii legii îi sfătuiesc pe părinţi să nu-şi lase copiii să se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate. De asemenea, părinții trebuie să-i înveţe pe cei mici cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăcesc, să se asigure că aceştia cunosc numele complet al membrilor familiei, numărul de telefon, precum şi adresa unde locuiesc.

Totodată, minorii trebuie să ştie că nu este bine să ofere date sau poze persoanelor cu care corespondează pe internet şi să nu frecventeze locurile unde se consumă alcool, droguri sau se practică jocuri de noroc.

Pentru a crește siguranța copiilor, polițiștii recomandă părinților să aibă un dialog permanent cu minorii și să cunoască locațiile în care aceștia se deplasează. 

Related posts