TABĂRĂ REDESCHISĂ… DUPĂ 5 ANI

După aproape 5 ani, perioadă în care a avut lacătul pe uși, tabăra de la Poiana Pinului se redeschide. Mai exact, în această vară, aproape 200 de copii din mai multe țări își vor petrece o parte din vacanță, în județul Buzău. Demersul, demarat cu ceva timp în urmă de către reprezentanții Direcției Județene de Sport și Tineret Buzău, s-a realizat prin intermediul Programului de Tabere, organizat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Prima serie de copii este așteptată, la tabăra de la Poiana Pinului, pe 2 iulie. Conducerea Direcției Județene de Sport Buzău anunță că, la acest moment, se confruntă cu o situație mai delicată: ar fi nevoie de un medic și de un asistent medical care să poată acorda ajutor medical, în caz de nevoie, copiilor din tabără.

Cu o soluție viabilă a venit directorul Casei de Asigurări Buzău, Simona Anghel, care vizează implicarea în această acțiune a medicilor și asistenților școlari.

Tabăra școlară de la Poiana Pinului, alături de cea de la Arbănași, ambele transformate la începutul pandemiei în centre de carantină pentru pacienții infectați cu COVID, au rămas închise din 2019, din lipsă de fonduri necesare investițiilor în centrele de agrement. La începutul acestui an, D.J.T.S. Buzău a încercat să obțină de la Ministerul Tineretului și Sportului peste 500.000 de lei, necesari pentru reabilitarea taberei de la Poiana Pinului. Ministerul a anunțat că trimite la Buzău doar 5% din suma cerută.

Related posts