MOTIVAȚI SĂ CÂȘTIGE

Social-democrații buzoieni sunt siguri că vor triumfa la scrutinul electoral din 9 iunie, când, în premieră, vor avea loc, atât alegeri locale, cât și europarlamentare. Acesta este mesajul transmis de liderii PSD Buzău, într-o sală plină, în urale și aplauze, la lansarea celor 87 de candidați din județ pentru alegerile din vară. Președintele PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, candidat la șefia Consiliului Județean, este convins că organizația județeană social-democrată va obține un scor atât de bun, încât să fie pe primul loc în țară.

Senatorul Lucian Romașcanu, candidatul PSD Buzău, pentru președinția Consiliului Județean Buzău, consideră că  experiența sa în administrația publică este ceea ce îl recomandă și-l motivează.

Actualul președinte al Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, va mai conduce instituția până în octombrie. El le-a mărturisit celor prezenți că „se simte degajat” după decizia de a nu mai candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Buzău.

Adjudecarea fotoliilor de primar reprezintă o miză pentru care social democrații au regândit strategia folosită în ultimii ani. Sunt însă și candidaturi care nu sunt deloz surprinzătoare. Este și cazul municipiului Buzău, unde PSD îl susține pentru al treilea mandat pe Constantin Toma. Actualul primar al Buzăului, care pare să nu aibă rival, spune că orașul este în plină dezvoltare și asta-l motivează să meargă mai departe.

Și actualul edil al muncipiului Rm. Sărat, Sorin Cîrjan, țintește un nou mandat la conducerea Primăriei. Nici acesta pare să nu aibă un contracandidat puternic ce i-ar putea periclita drumul spre victorie.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, pe listele comune PSD-PNL, social democrații preferă candidați din zona de Sud Est. Ei i-au lansat pe locuri eligibile pe liderii de la Brăila și Galați, în timp ce buzoianul Andi Cristea se află pe locul 20.

Related posts