PROTESTUL FERMIERILOR

Buzoienii s-au alăturat, astăzi, fermierilor din alte județe ale țării, în cadrul unui protest spontan împotriva modificărilor legislative care le aduc mari prejudicii. Nemulțumirea principală vizează taxele de drum mult prea mari, carburanţii foarte scumpi, dar și scumpirea RCA, care nu le mai permite nici măcar să-şi asigure maşinile.

Zeci de mașini de mare tonaj s-au strâns în această dimineață pe șoseaua de centură a municipiului Buzău, pentru a porni spre Capitală și a protesta. Șoseaua ocolitoare a orașului a fost blocată zeci de minute, apoi aproape 40 de autovehicule de mare tonaj, camioane și utilaje agricole au pornit către București. Fermierii și-au propus să se deplaseze în coloană pe Drumul Național 2, către Capitală, cu maximum 10 kilometri pe oră.

Deoarece traficul pe această șosea, pe sensul de mers Buzău – București, a fost serios perturbat de protestul transportatorilor, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Buzău a transmis un mesaj de avertizare către ceilalți participanți la trafic. Reprezentanții Direcției de Drumuri i-au sfătuit pe șoferii care se îndreaptă spre Capitală să aleagă ca rută alternativă, Drumul Național 1B, Buzău – Ploiești – București.

Related posts