ALERTĂ DE GRIPĂ!

Este alertă de gripă la Buzău, la început de an! Aproape 100 de părinți și-au adus copiii la spital, în ultimele zile, cu gripă sau viroze repiratorii. Este și motivul pentru care secția de Urgențe-Pediatrie a Spitalului Județean Buzău este aproape plină. În numai o zi, 11 copii au fost diagnosticați, în urma testărilor, cu gripă de tip A sau B.

În prezent, în secția de Boli infecțioase sunt internați 6 copii cu gripă Tip A, iar secția de Pediatrie este plină de copii bolnavi. Medicii se așteaptă ca numărul prezentărilor la Urgențe să crească, având în vedere faptul că rata de transmitere virală a fost mai mare în aceste zile libere, în care rude și prieteni au petrecut Crăciunul și Revelionul împreună, în spații închise, dar și pentru că mulți copii nu sunt vaccinați antigripal. Și numărul adulților infectați cu gripa de tip A sau B ar putea să crească.

Medicii Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului spun că se poate vorbi despre un început de epidemie de gripă. Aceasta are un potenţial mare de răspândire şi se transmite prin contact direct, tuse, strănut, dar şi prin contact indirect, atunci când picături ori secreţii din nas sau din gât se depun pe mâini ori pe suprafeţe.

Related posts