REPLICI TĂIOASE

Replici tăioase, recent, în Consiliul Local Municipal Buzău. Totul după ce primarul Constantin Toma a prezentat o informare cu privire la implementarea sistemului de management Kaizen în Primăria Buzău. Concluzia edilului a fost că sistemul japonez merge strună, drept pentru care a fost implementat și în alte instituții în care este acționar Consiliul Local.

Unii consilieri au catalogat, însă, datele prezentate de Constantin Toma privind eficiența  implementării acestui sistem de management drept SF-uri. Ei au dat ca exemplu ghișeele din direcțiile Primăriei, acolo unde se formează cozi de sute de persoane, în așteptarea eliberării unor documente.

În replică, edilul a declarat că anumiți consilieri locali vorbesc în necunoștință de cauză în ceea ce privește implementarea și mai ales eficiența metodei japoneze Kaizen.

Alți consilieri au solicitat răspunsuri clare privind legătura dintre sistemul Kaizen și veniturile Primăriei Buzău, pe motiv că datele prezentate nu ar fi reale. Ei au vrut să li se explice și meritul Kaizen în creșterea datoriei pe care administrația locală o înregistrează din 2016 și până în prezent.

Replica șefilor din Primăria Buzău nu a întârziat: datoriile administrației locale sunt ca urmare a investițiilor semnificative făcute pentru modernizarea orașului.

Primarul Constantin Toma a declarat în mai multe rânduri că  realizările Primăriei Buzău în ultimii 6-7 ani au fost posibile, în mare parte, ca urmare a implementării metodei japoneze Kaizen în administrația municipiului.

Related posts