CAMPANIE ANTIDROG

Consiliul Județean Buzău, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, autorități și instituții publice precum și cu reprezentanți ai societății civile și mass – media, va demara o amplă Campanie Antidrog. Campania de prevenire și depistare a consumului de droguri, atât printre elevi și tineri, cât și printre adulți, se va derula în perioada 2023-2025.

În cadrul campaniei, vor fi achiziționate două aparate drug test, 100 de teste rapide, două seturi ochelari VR – simulare droguri, un laptop și două videoproiectoare portabile. Acestea vor fi atribuite, pe bază de contract de comodat, Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și Inspectoratului de Jandarmi al Județului Buzău. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Buzău recunosc că numărul celor care consumă droguri și se urcă la volan sub influența substanțelor psihotrope este în continuă creștere. Ei sunt de părere că, în situația în care polițiștii ar avea mai multe instrumente de depistarea a consumului de droguri, cifrele ar fi și mai dramatice.

Conform unei statistici privind consumul de droguri în România în anul 2021, aproape 17% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 34 de ani consumaseră cel puțin un tip de drog. Îngrijorător este că, în ultimii ani, acest procent a fost într-o continuă creștere.

Related posts