POATE ÎN ETAPA URMĂTOARE

Administraţia Fondului de Mediu a prelungit sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, până la data de 29 septembrie. Deocamdată, râmnicenii nu pot beneficia de acest program, pentru că Primăria Râmnicu Sărat nu a fost admisă în prima etapă a înscrierilor. Având în vedere interesul scăzut al românilor pentru Rabla Local, autoritățile locale au speranțe că și municipiul Rm. Sărat se va regăsi, în etapa următoare, în lista unităților administrative teritoriale care au încheiat contracte cu Agenția Fondului de Mediu. În luna aprilie a acestui an, Consiliul Local Municipal Rm. Sărat a aprobat alocarea sumei de 30.000 de lei, care ar fi permis casarea a 50 de autovehicule vechi.

Cetățenii care solicită casarea autovehiculelor vechi trebuie să se înscrie în aplicaţie doar în cazul în care primăria în raza căreia domiciliază se regăseşte în lista unităților administrative care au încheiat contracte cu Agenția Fondului de Mediu. După înscriere, agenția va transmite lista persoanelor fizice înscrise, către primăriile participante în cadrul programului. Ulterior, persoana fizică va depune documentele, conform procedurii interne a primăriei care va fi publicată pe pagina de internet a acesteia.

Scopul programului privind casarea autovehiculelor uzate îl reprezintă eliminarea din circulaţie a maşinilor uzate, cu grad ridicat de poluare.

Related posts