INVITAȚI DE SEAMĂ LA ,,TOAMNA BUZOIANĂ”

Invitați de seamă la ediția din acest an a tradiționalei sărbători ,,Toamna buzoiană”, eveniment ce adună, an de an, cei mai importanți producători agricoli și din industria alimentară din județul Buzău. Cunoscutul târg organizat în zona Drăgăicii a fost vizitat, chiar la deschidere, de premierul Marcel Ciolacu și Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, alături de senatorul Lucian Romașcanu, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, și deputații Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș. Marcel Ciolacu a trecut pe la standurile producătorilor și a stat de vorbă cu fermierii. El a primit cadou seminţe de legume de la standul Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură Buzău, a fost servit cu must proaspăt de un producător buzoian, dar s-a oprit și la standul unui fermier care vindea brânzeturi. Un producător de legume din zona Limpeziș nu a ezitat să-l întrebe pe premier când va primi ajutorul de minimis de la stat, pe care producătorii îl aşteaptă de atâta vreme. Ciolacu l-a invitat să răspundă chiar pe ministrul Agriculturii.

Premierul s-a oprit și la un producător de afumături de pe Valea Buzăului, a gustat din produsele oferite şi a cumpărat un kilogram de cârnaţi de Pleşcoi.

Marcel Ciolacu a vorbit şi cu copiii prezenți la târgul de bunătăți și a făcut mai multe fotografii. Premierul a refuzat să urce pe scenă pentru a deschide oficial Târgul Toamna Buzoiană, însă, a făcut acest lucru Ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Acesta a declarat că, în urma vizitelor făcute la câteva ferme din județ, a constatat că Buzăul este în plină dezvoltare.

Cei prezenți la târgul Toamna Buzoiană au avut de unde alege: cele mai sănătoase legume și fructe, dar și cele mai bune produse din lapte și carne. Nu au lipsit nici mustul sau vestitele terase cu cârnați și pastramă de Pleșcoi și nici specialitățile din carne de pasăre sau pește însoțite de vinuri alese ori de bere. Primarul Constantin Toma spune că un astfel de târg promovează din plin brandul Buzău.

Față de alți ani, perioada de desfășurare a Târgului a fost scurtată pe parcursul a doar trei zile, în loc de o săptămână, timp suficient totuși pentru buzoieni să încerce bunătățile expuse.

Related posts