FESTIVAL, ÎNTR-UN NOU FORMAT

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi va fi prezentat în acest an, în comuna Berca, într-un nou format. Potrivit președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în cadrul unui parteneriat pe care instituția o are atât cu reprezentanții Ținutului Buzăului, cât și cu alte asociații, evenimentul, ajuns deja de tradiție, va oferi celor prezenți, o nouă abordare.

Pe durata a două zile, cât va dura acest festival, turiștii – fie buzoieni, fie de prin alte colțuri ale țării, sau ale lumii- vor avea parte de muzică, de un festin culinar de excepție, dar și de multe surprize.

Festivalul Cârnaților de Pleșcoi a fost inițiat ca o sărbătoare locală populară, cu scopul de a promova turismul pe Valea Buzăului şi la Vulcanii Noroioşi, dar mai ales pentru promovarea produselor specifice ale zonei dintre care cel mai important brand – recunoscut la nivel european, este cel al Cărnaţilor de Pleşcoi. Festivalul s-a dezvoltat în fiecare an, cu fiecare ediţie şi a fost apreciat prin venirea a mii de turişti interesaţi sa guste originalele preparate de Pleşcoi, ceea ce a făcut ca vechea locatie sa devină insuficientă pentru fluxul important de turişti. De aceea iniţiatorii Festivalului au luat decizia de a regândi organizarea lui, tot în Berca, dar pe un amplasament şi în condiţii corespunzătoare noilor provocări.

Related posts