DONATORI DE… SEZON

Spiritul sărbătorilor de iarnă aduce, de obicei, mai multă disponibilitate de a dărui și de a-i sprijini pe cei care sunt mai puțin favorizați de soartă. Dar, din cauza dificultăților economice, din ce în ce mai mulți europeni sunt reținuți când vine vorba de responsabilitatea față de grupurile dezavantajate. Nu același lucru se poate spune despre români. Potrivit unui sondaj european, realizat recent, românii sunt cei mai generoși donatori dintre europeni: 26% vor dona și anul acesta de sărbători. Au dovedit-o și buzoienii, pe parcursul lunii decembrie, când la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău s-au prezentat peste 1.000 de donatori. Cu adevărat solicitate au fost caravanele Centrului, care abia au putut face față solicitărilor.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Buzău spun că numărul de donatori din decembrie îl depășește pe cel din perioada sărbătorilor Pascale.

Pe perioada sărbătorilor de iarnă, stocul de sânge de la Centrul de Transfuzie Sanguină Buzău poate acoperi necesarul, în caz de nevoie.

Related posts