VIAȚA ÎN COMUNISM

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc a deschis, ieri, la Râmnicu Sărat, cea de-a XV-a ediție a Universității de Vară. Ediția din acest an a avut tema „Viața cotidiană în comunism”, iar la eveniment au participat studenți, cercetători, profesori, dar și autorități locale și județene.

La eveniment a fost prezent și Dinu Zamfirescu, politician român, fost deținut politic, militant pentru drepturile omului, cercetător al arhivelor comunismului și fondator al Institutului pentru Memoria Exilului Românesc.

Autoritățile buzoiene sunt de părere că evenimentele din perioada comunistă trebuie cunoscute și de către tineri.

Și autoritățile, dar și politicienii din Rm Sărat consideră că perioada comunsimului nu trebuie dată uitării.

Reprezentanții Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc afirmă că restaurarea Închisorii Tăcerii din Râmnicu Sărat este o datorie față de cei care au suferit traumele comunismului, iar lucrările trebuie să înceapă fără întârziere.

Prin proiectul Memorialul „Închisoarea tăcerii” Râmnicu Sărat, Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc și-a propus transformarea fostului spațiu al temutei pușcării într-un spațiu al reflecției, într-un centru pentru derularea unor proiecte culturale, documentare, dar și turistice.

Related posts