INVESTIȚIILE CONTINUĂ

Continuă investițiile la Spitalul Județean de Urgență Buzău! Printr-un nou proiect, unitatea medicală dorește implementarea unui sistem de eHealth și telemedicină, ce presupune digitalizarea interacțiunii cu pacienții, cu alte instituții sau firme, digitalizarea fluxurilor interne specifice și instituționale, precum și cursuri de formare pentru angajați.

Un beneficiu semnificativ adus de sistemul eHealth Spitalului Județean este reprezentat de înregistrările medicale electronice, ce vor permite accesul facil la istoricul medical, tratamentele, imunizările sau alergiile pacienților și vor simplifica activitatea întregului personal medical și auxiliar.

Proiectul este propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și va costa aproape 4,5 milioane de lei inclusiv TVA, iar cheltuielile neeligibile, în valoare de 57.120 de lei cu TVA, vor fi suportate de Consiliul Județean Buzău. După obținerea finanțării, autoritățile au termen pentru implementare până în 2025.

În paralel, la Spitalul Județean Buzău mai este derulat un proiect cu finanțare europeană, care privește reducerea riscului de infecții nosocomiale, investiție ce se ridică la 38 milioane euro. Proiectul implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare.

Related posts