PRUDENȚĂ PE TIMP DE CANICULĂ!

Pe timp de caniculă, mare atenție unde aprindeți focuri ori unde vă duceți la scăldat! Este avertismentul pompierilor buzoieni în contextul valului accentuat și persistent de căldură. Salvatorii îndeamnă oamenii să evite să aprindă focuri pe suprafețe deschise, în special în preajma lanurilor cu cereale, spații forestiere și locuri de agrement. În condiții de temperaturi ridicate și umiditate redusă, orice scânteie poate produce incendii pe arii extinse.

Pompierii avertizează și în privința pericolelor la scăldat, în perioada estivală. Persoanele sunt sfătuite să evite să intre bazine cu apă neamenajate și nedotate cu stații de salvare. De asemenea, oamenii trebuie să-și supravegheze copiii și să nu le permită să intre în apă în locuri neautorizate, deoarece există pericol de înec.

Pompierii îndeamnă și autorităţile locale şi operatorii economici care administrează cursuri de apă ori alte suprafeţe de apă unde există pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să semnaleze pericolul prin instalarea unor panouri de avertizare.

Related posts