LĂSATE ÎN PARAGINĂ

Județul Buzău are două tabere școlare de agrement, dar, pentru moment, sunt… nefuncționale. Asta deoarece în aceste tabere școlare nu s-au făcut, vreme de mai mulți ani, niciun fel de investiții, iar clădirile care trebuiau să găzduiască elevi sunt în paragină sau ținute ,,în conservare”. Prefectul județului Buzău, Daniel Țiclea, consideră că o soluție pentru reintroducerea în circuitul școlar al taberei internaționale de la Poiana Pinului și a taberei de la Arbănași ar fi trecerea acestora în administrarea instituțiilor publice locale.

Taberele școlare de de agrement reprezentau o oportunitate pentru fiecare copil de a-și dezvolta anumite abilități, dar și pentru a se distra, socializa și pentru a lega noi prietenii. Cum statul nu mai poate oferi această oportunitate copiilor și părinților, aceștia au ajuns să apeleze la tabere private.

În urmă cu câțiva ani, pentru o zi de cazare în cele două centre de agrement, copiii plăteau 100 de lei. O sumă în care erau incluse cazarea și cele trei mese, adică un cost redus față de taberele particulare. Tabăra Poiana Pinului este situată în Haleș, comuna Tisău și dispunea de o capacitate de cazare de 285 de locuri, având clasificare de 2 stele. Centrul de agrement avea un teren de tenis și unul de fotbal. Tabăra de la Arbănași este situată pe Valea Slănicului, în comuna Beceni, lângă satul Arbănași, la 35 km distanță de orașul Buzău. Tabăra Arbănași are o capacitate de cazare de 123 de locuri, clasificate 2 stele.

Related posts