COLECTEZI SEPARAT ȘI PLĂTEȘTI MAI PUȚIN!

Veste bună de la operatorul de salubritate pentru buzoieni. Fiecare cetățean va plăti, pentru gunoiul aruncat în iunie, la ghenele din oraș, cu aproape 3 lei mai puțin, ceea ce procentual înseamnă o reducere de 14%.  Dacă în iunie reducerea facturii a fost de 2,88 de lei, în luna mai aceasta a fost de 1,8 lei, iar în aprilie de 0,8 lei.

Reprezentanții RER Buzău spun că diminuarea tarifului se datorează modului în care cetățenii colectează separat deșeurile.  În ultimele luni se observă o reciclare tot mai corectă a gunoiului.

Operatorul de salubritate anunță că, de fapt, aceste scăderi la facturi s-au operat și înainte. Singura diferență este că reducerile  s-au calculat diferit față de momentul actual.

În prezent, în municipiul Buzău există 80 de platforme subterane, din care peste 50 sunt prevăzute cu acces pe bază de cartelă, iar aproape 30 fără cartelă de acces. Toate platformele, inclusiv cele supraterane sunt dotate cu recipiente pentru colectarea separată a următoarelor trei categorii de deșeuri: menajere-reziuale, reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, tetrapak) și ambalaje din sticlă.

Related posts