O NOUĂ EDIȚIE ,,MĂGURA ART”

Începând cu 26 iunie, timp de o săptămână, va avea loc Tabăra Națională de Documentare și Creație ,,Măgura Art 2023”. În ultimii ani, Consiliul Județean Buzău și-a asumat parteneriatul cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Buzău pentru asigurarea continuității acestui proiect, care s-a bucurat de un real succes atât în rândul artiștilor, cât și al iubitorilor de artă. Pe durata celor 10 ediții ,,Măgura Art” a reunit artiști în special tineri, din România și Republica Moldova, ce au încântat iubitorii de artă cu creațiile lor inedite și valoroase. Pentru cea de-a XI-a ediție, Consiliul Județean Buzău va asigura cofinanțarea proiectului cu bani din bugetul propriu al județului pe acest an.

Unul dintre scopurile proiectului ,,Măgura Art” este acela de a promova prin artă frumusețile județului Buzău. Este și motivul pentru care buzoienii, și nu numai, sunt invitați la acest eveniment.

Inițiatorul și coordonatorul proiectului este artistul vizual Valeriu Șușnea, președintele filialei buzoiene a Uniunii Artiștilor Plastici din România, devenit recent, cetățean de onoare al județului Buzău. Dacă în 2022, având în vedere validarea Ținutului Buzăului ca Geoparc Internațional Unesco, creațiile artistice au avut ca motiv central patrimonial natural și cultural al acestui teritoriu fascinate, pentru acest an, proiectul își propune continuarea punerii în valoare a patrimoniului natural și cultural a județului Buzău.

Related posts