O NOUĂ DESTINAȚIE PENTRU GARA VECHE

Autoritățile locale din Râmnicu Sărat au invitat cetățenii la o dezbatere publică cu privire la destinația clădirii gării vechi din cartierul Anghel Saligny. Clădirea, construită după proiectul ilustrului inginer Anghel Saligny, situată în cartierul cu același nume, va fi inclusă într-un proiect de reabilitare cu fonduri europene. În prezent, se realizează studiile și documentațiile necesare accesării finanțării. Ținând cont de poziția și structura imobilului, cât și a dezvoltării activităților cultural – educative din municipiul Râmnicu Sărat, reprezentanții Primăriei au propus realizarea unui centru de cultură, creație și inovație. În același timp, autoritățile au așteptat și opiniile râmnicenilor, pentru a lua cele mai bune decizii. În timp ce unii dintre locuitori au optat pentru amenajarea unor cabinete medicale sau spații pentru cazarea bătrânilor fără adăpost, alții s-au gândit la realizarea unor grădinițe.

Șeful administrației locale, Sorin Cîrjan, susține că cele mai multe propuneri ar fi legate de realizarea unui centru de educație și cultură.

În prima ședința de lucru a Consiliului Local Municipal Râmnicu Sărat se va lua decizia finală cu privire la destinația pe care o va primi clădirea gării vechi din cartierul Anghel Saligny.

Related posts