LIMITATOARELE DE VITEZĂ, O PROBLEMĂ?

Limitatoarele de viteză sunt sau nu o soluție pentru un trafic în siguranță în municipiul Râmnicu Sărat? La această întrebare au încercat să răspundă membrii Consiliului Local în cea mai recentă ședință. Primarul muncipiului a recunoscut că nu știe cum să rezolve această problemă, ca să ofere siguranță cetățenilor, dar și să respecte toate normele în vigoare. Edilul consideră că toți partcipanții la trafic trebuie să respecte legea rutieră, iar amplasarea limitatoarele de viteză în apropierea trecerilor de pietoni, nu ar rezolva problemele înregistrate în trafic. Primarul din Rm. Sărat a precizat că, de-a lungul timpului, a primit sesizări și reclamații de la cetățenii care locuiesc pe străzile în care au fost montate limitatoarele și care au solicitat îndepărtarea acestora.

Și consilierii locali cunosc destule situații în care trecerile de pietoni au fost mutate de mai multe ori pe o stradă, din cauza cetățenilor nemulțumiți.

Un consilier susține că deciziile luate de administrația locală trebuie respectate de toți locuitorii din Râmnicu Sărat și chiar se impun măsuri de prevenție și siguranță în trafic. El consideră că cetățenii care locuiesc pe străzile în care sunt montate limitatoare de viteză trebuie să conștientizeze pericolul cauzat de viteza cu care se circulă și nu trebuie să fie deranjați de zgomotul cauzat de autoturisme la trecerea peste limitatoare.

Și alți consilieri sunt de părere că străzile din oraș trebuie semnalizate corespunzător sau chiar să se impună reducerea vitezei pe anumite artere.

În timp ce unii dintre râmniceni sunt de acord cu amplasarea sau reamplasarea limitatoarelor de viteză în apropierea trecerilor de pietoni, alții au avut mereu reacții negative.

Related posts