UN NOU SEDIU PENTRU CONSILIUL JUDEȚEAN

Consiliul Judeţean Buzău vrea să își amenajeze un nou sediu, modern, care să aducă facilități atât angajaților, cât și cetățenilor. Acesta pentru că instituția funcţionează acum într-o clădire veche, aflată în proprietatatea Ministerului de Interne, alături de Prefectura Buzău şi alte instituţii. Noul sediu va fi amenajat  în imobilul, aflat chiar în spatele actualei clădiri administrative a Consiliului Județean Buzău, care a fost achiziționat de instituție cu un milion de euro de la un trust de presă. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului Consiliului Județean Buzău a fost aprobat într-o ședință extraordinară.

Decizia de a realiza un nou sediu a venit după o tentativă eșuată, în urmă cu mai bine de 4 ani, de a moderniza corpul în care îşi desfăşoară acum activitatea instituția. Atunci, Consiliul Județean a încercat să preia în administrare, atât clădirea Prefecturii, cât şi corpul în care funcționează acum Consiliul.

Noua clădire a Consiliului Județean Buzău va fi modernizată, recompartimentată şi eficientizată energetic, cu fonduri europene, printr-un program al Agenției Fondului pentru Mediu. Totodată, aceasta va fi dotată cu mobilier nou. Cel de-al doilea sediu al Consiliului Județean va avea birouri, săli de şedinţă modern dotate după ultimele standarde, cantină şi sală de mese. Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 3 milioane de euro, iar lucrările ar urma să se desfăşoare pe o perioadă de 18 luni.

Related posts