PROIECT ÎN AȘTEPTARE

Anunțat, la Buzău, cu entuziasm, spre sfârșitul anului trecut, proiectul turistic ,,Velo Valahia”, ce ar urma să fie realizat cu fonduri europene, mai are… de așteptat. Și asta pentru că, deocamdată, autoritățile nu au primit finanţările necesare. Pentru a amenaja acest traseu spectaculos de aproape 300 de kilometri, consiliile județene din Prahova, Buzău și Vrancea intenționează să acceseze fonduri de aproape 38 de milioane de euro, fără TVA.

Potrivit proiectului, traseele cicloturistice se vor realiza pe piste pentru biciclete, drumuri pentru ciclişti, drumuri de utilitate privată deschise circulaţiei, dar și drumuri forestiere, poteci şi trasee amenajate în păduri, diguri, precum şi zone de protecţie la inundaţie ale cursurilor de apă. Conducerea Consiliului Județean Buzău consideră că, odată demarat, acest proiect turistic ar fi un real promotor al Geoparcului UNESCO Ținutul Buzăului.

Velo Valahia va cuprinde 245 de kilometri în Prahova, 85 în judeţul Vrancea şi alţi 129 kilometri în judeţul Buzău. Traseul cicloturistic principal din judeţul Buzău este cuprins între localitatea Finţeşti, din Năeni şi Mănăstirea Poiana Mărului, din Bisoca, și va traversa 13 comune.

Related posts