DISCUȚII APRINSE LA PRIMA DEZBATERE DESPRE UNIRE

Prima dezbatere publică organizată de Primăria Buzău, în legătură cu referendumul privind unirea administrativ-teritorială a municipiului Buzău cu Țintești, a adunat aproximativ 200 de persoane. Evenimentul de ieri seară, organizat în amfiteatrul din Parcul Tineretului, a debutat cu discursul edilului Constantin Toma, dar și cele ale viceprimarilor, Oana Matache și Ionuț Apostu. Toți au adus argumente în favoarea unirii celor dpuă localități.

Au urmat, timp de o oră, discuții libere între edilii Buzăului și câțiva dintre participanți. Așa cum era de așteptat, au fost multe întrebări venite din partea unor buzoieni care se arată sceptici în ceea ce privește beneficiile unei eventuale uniri administrativ-teritoriale între municipiu și Tintești.

În această seară, de la ora 19.30, este organizată a doua dezbatere publică pe tema referendumului. Invitat va fi un cunoscut arhitect urbanist spaniol, Leopoldo Arnaiz, cel despre care se spune că are o contribuție majoră în crearea zonei metropolitane a Madridului.

Related posts