ABANDONUL ȘCOLAR, ÎN CONTINUARE O PROBLEMĂ

Buzăul continuă să se confrunte cu numeroase cazuri de abandon școlar. Asta deși numărul de localități, în care copiii renunță la școală, a scăzut considerabil în ultima vreme. O măsură pentru diminuarea riscului de excluziune și abandon a fost introducerea programului guvernamental ”Masa Caldă” în școli.

Tocmai pentru a deține un control asupra acestui fenomen, Inspectoratul Școlar Buzău intenționează să implementeze acest program, anul viitor, în toate unitățile de învățământ din județ.

Ca și în trecut, zonele care se confruntă cu abandon școlar sunt cele cu populație de etnie romă, unde părinții plecați la muncă în străinătate își lasă copiii în grija bunicilor sau altor rude.

Potrivit raportărilor la nivel național, cea mai mare rată de abandon școlar este semnalată la începutul și la finalul ciclului de învățământ, la clasele pregătitoare și a V-a, în ciclurile primar și gimnazial. Cel mai intens fenomen de abandon școlar este înregistrat în mediul rural. Abandonul școlar generează șomaj, excluziune socială, sărăcie și probleme de sănătate.

Related posts