PRIMUL DOSAR PENAL

Mare atenție de unde și ce fel de artificii cumpărați! Este sfatul dat de polițiștii buzoieni, într-o perioadă în care efectele pirotehnice sunt la mare căutare. Un buzoian s-a ales cu dosar penal, săptămâna trecută, după ce a fost depistat de către polițiști, chiar în momentul în care încerca să vândă în mod ilegal aproape 13.500 de articole pirotehnice.

Pe perioada sărbătorilor, polițiștii buzoieni desfășoară acțiunea ,,Foc de artificii”, care se va extinde și la începutul anului 2023. Echipe mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali vor fi cu ochii-n patru după cei care aruncă petarde sau folosesc articole pirotehnice. Oamenii legii se așteaptă și la sprijinul populației.

Polițiștii buzoieni atrag atenția că nu puţine au fost cazurile când comercializarea unor astfel de produse periculoase au dus la victime, incendii sau distrugeri de bunuri. Este și motivul pentru care părinții au rolul de a-i feri pe copii de pericol, dar și de a-i învăța să nu folosească pocnitori și petarde.

În municipiul Buzău și nu numai, în special după lăsarea serii, se aud deja explozii de petarde sau alte materiale pirotehnice periculoase, care pe lângă faptul că produc un zgomot infernal, creează disconfort locuitorilor. Cele mai multe pocnitori sunt ilegale, iar cei care le folosesc, dacă sunt prinși, riscă amenzi, între 2.000 – 5.000 lei.

Related posts