AJUTOARE DE URGENȚĂ

În prag de sărbători, mai multe familii din județul Buzău greu încercate de tragedii, au primit un sprijin nesperat din partea autorităților. Consiliul Județean Buzău a alocat ajutoare financiare de urgență în valoare totală de 110 de mii de lei pentru 6 familii din Siriu și alte 3 din comuna Scorțoasa afectate de incendii ce le-au distrus gospodăriile.

Un ajutor de 10.000 de lei au primit din bugetul județului și cei 5 copiii din comuna Valea Salciei rămași orfani, după ce părinții le-au murit pe rând, la șapte ani unul după celălalt. Este vorba de patru frați, care au rămas în grija fetei mai mari, abia trecută de vârsta majoratului și care trăiesc într-o gospodărie dintr-un sat îndepărtat al județului Buzău. Președintele Consiliul Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu și-a luat angajamentul de a-i ajuta pe copiii din Valea Salciei și cu alți bani, din propriile venituri.

Sprijinul financiar se asigură din bugetul propriu al județului Buzău pe acest an, iar primarii comunelor Scorțoasa, Siriu și Valea Salciei trebuie să monitorizeze utilizarea sumelor aprobate prin hotărârea Consiliului Județean.

Related posts