A ÎNVINS MOARTEA

A fentat moartea și a revenit la viață. Asta se poate spune despre un tânăr asistent medical din Buzău, care a fost rănit grav în urmă cu un an și jumătate, în urma unei explozii produse la locuința sa din Potoceni, comuna Mărăcineni. După o perioadă extrem de grea, în care a trecut prin numeroase intervenții chirurgicale și recuperări medicale, Silviu Jilavu s-a întors acum la lucru, alături de colegii săi de la Secție de Primiri Urgențe a  Spitalului Județean Buzău.

Viața lui Silviu, un tânăr altruist, dedicat profesiei, mereu pregătit să-și ajute semenii, a fost pusă la grea încercare în vara anului 2021. În urma exploziei, el a fost rănit grav, iar medicii au făcut eforturi mari pentru a-l stabiliza, starea lui fiind critică la acel moment. Ulterior, familia a decis să fie transferat la un spital din Germania.

Timp de un an și jumătate, buzoianul s-a luptat din răsputeri să se recupereze. A luat-o de la zero, dar ceea ce i-a dat puterea de a merge mai departe a fost sprijinul familiei. În toată această perioadă, el a avut-o alături pe soția sa, Vera Jilavu, tot asistent medical în cadrul secției U.P.U-SMURD. Ea a fost cea care l-a încurajat și l-a susținut în permanență.

Silviu Jilavu a început să lucreze în sistemul medical, ca voluntar. Ulterior, el a susținut examen și a devenit asistent medical. S-a angajat la Spitalul Județean de Urgență Buzău în anul 2017 ca asistent medical în cadrul secției U.P.U.-SMURD.

Related posts