UN NOU PLAN DE DEZVOLTARE

Municipiul Buzău va avea un nou plan urbanistic general, după 13 ani de la ultimul astfel de concept general de planificare și dezvoltare urbană. Certificarea noului plan se va face prin hotărâre de către Guvern, acesta urmând să aducă schimbări semnificative în configurația orașului. Arhitecții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanistică ”Ion Mincu” din București au început realizarea noului plan în urmă cu 2 ani, iar acum acesta se află într-o etapă preliminară.

Noul Plan Urbanistic General urmărește mărirea intravilanului orașului cu 1.263 de hectare și scăderea extravilanului cu 15 la sută. Acest lucru va duce la crearea unui nou pol urban de dezvoltare, pe aproape 700 de hectare, teren localizat în sudul municipiului, până la limita cu comuna Țintești. Orașul va fi împărțit în 74 de Unități Teritoriale de Referință și vor fi stabilite trei zone construite de protecție, trei cu valoare ambientală de protejat și încă două cu valoare peisageră de valorificat. De asemenea, între Orbitalul orașului, adică rețeaua de drumuri care va înconjura municipiul, și autostrada A7 va apărea un nou pol urban de dezvoltare. Nu în ultimul rând, noul Plan Urbanistic General va marca și conexiunea cu aerodromul Boboc.

Planul Urbanistc General al municipiului Buzău urmează să fie finalizat în vara anului viitor. Aceasta după ce vor fi obținute toate avizele necesare și după ce va fi trecut prin cele trei etape obligatorii, inclusiv dezbaterea publică. Planul Urbanistic General anterior a fost aprobat în 2019.

Related posts