UN FILM ISTORIC, DE EXCEPȚIE, ÎN CINEMATOGRAFE

De Ziua Națională, 1 Decembrie, cinemagix.ro lansează în cinematografe filmul istoric ,,Gata oricând! – Eroii de la Podul Jiului”, în regia lui Sergiu Prodan și Silviu Tripăduș. ,,Eroii de la podul Jiului” este prima parte din trilogia ,,Gata oricând!”, dedicată cercetașilor care au luptat în Primul Război Mondial.

Filmul, realizat după o întâmplare reală, prezintă povestea unui tânăr cercetaș, care descoperă, în dimineața zilei de 14 octombrie 1916, că temuta armată germană a ajuns nestingherită aproape de Târgu-Jiu. Atunci, el îl anunță în grabă pe comisarul orașului Ioan Popilian și împreună cu câțiva polițiști și cercetași, ajutați de câțiva civili rămași în orașul deja evacuat, luptă la Podul Jiului pentru a opri ocuparea orașului de inamic până la sosirea armatei române.

Luptele de la podul Jiului au fost duse de meșteșugari, bătrâni, copii, cercetași, femei și cei câțiva soldați aflați în spitalul de campanie, dar care puteau să țină o armă în mână. Dar toți au luptat cu o forță colosală, ținând piept trupelor germane, pentru a nu fii preluat orașul Târgu Jiu până la sosirea armatelor române. Ocuparea podului ar fi dus la ocuparea gării, lucru ce ar permis armatei germane să oprească retragerea armatei române.

Related posts