AU SOSIT BICICLETELE ELECTRICE

În curând, buzoienii se vor putea deplasa prin oraș și cu bicicleta, evitând astfel aglomerația din trafic. Primăria Buzău a recepționat, zilele trecute, 485 de biciclete din Germania care vor fi oferite spre închiriere, începând de anul viitor. Este vorba despre vehicule pe 2 sau 3 roți care pot funcționa, atât clasic, prin pedalare, cât și electric. Potrivit edilului Constantin Toma, bicicletele sunt prevăzute cu sisteme antifurt, iar computerul de la bord va asigura monitorizarea permanent a acestora prin GPS. Utilizatorii trebuie să descarce pe telefonul mobil sau tabletă o aplicație cu ajutorul căreia vor putea închiria bicicletele.

Primarul Buzăului anunță că în municipiu vor fi amenajate 48 de staţii pentru aceste biciclete, atât în apropierea şcolilor, a staţiilor de autobuz, cat și în faţa parcurilor şi în cartiere, pentru a fi cât mai accesibile cetăţenilor.

Constantin Toma mai spune că, după finalizarea bulevardelor Unirii şi Industriilor, municipiul Buzău va avea 12 kilometri de piste speciale de biciclete, la care se vor mai adăuga încă 14 kilometri odată cu finalizarea proiectului Anghel Saligny, care prevede reabilitarea a alte 14 străzi.

Bugetul acestui proiect de mobilitate urbană  este de aproximativ 2,5 milioane de euro, la care Primăria Buzău va contribui, din bugetul propriu, cu 155.000 euro.

Related posts