MĂSURI DE REDUCERE A CONSUMULUI DE ENERGIE

Scumpirile fără precedent la energie obligă Primăria Buzău să facă economii semnificative în sezonul rece! La ultima ședință a Consiliului Local Municipal, primarul Constantin Toma a anunțat mai multe măsuri care vor fi puse în aplicare cât de curând. Cea mai importantă decizie se referă la înlocuirea, începând chiar din această săptămână, a tuturor corpurilor de iluminat clasice cu altele de tip „Led”, mult mai economice.

Tot în vederea reducerii consumului de energie electrică, începând cu 12 noaptea, iluminatul stradal va fi oprit în toate parcurile din oraș. Economii la consumul de energie termică și electrică se vor face și în instituțiile de învățământ din municipiul Buzău. Edilul Constantin Toma le-a cerut directorilor de școli facturi mai mici la curent și gaze.

În prezent, din cele 6.500 de becuri care asigură iluminatul nocturn stradal în orașul Buzău, doar 200 sunt de tip „led”. În comparație cu cele incandescente, corpurile de iluminat de tip LED au un consum de energie mai mic de până la 7 ori.

Related posts