EXPOZIȚIE DESPRE „COPILĂRIA ÎN COMUNISM”

Jucării, jocuri, manuale școlare, uniforme ale şoimilor patriei şi pionierilor, alături de insigne, medalii, diplome ce răsplăteau performanţele școlare ale elevilor din perioada comunistă pot fi văzute, începând de astăzi, la Muzeul Județean Buzău, odată cu deschiderea expoziției temporare „Copilăria în Comunism”.

Pentru cei mai în vârstă, expoziția este o călătorie virtuală în timp. Vizitatorii mai tineri au ocazia să descopere și interiorul unei locuinţe din perioada comunistă, cu mobilierul, dar şi cu obiectele casnice specifice vremii.

Pentru vizitatorii născuți în Democrație, expoziția „Copilăria în comunism” este o incursiune într-o lume aproape total necunoscută, dar fascinantă, spun ei.

Muzeografii din Buzău au început să strângă obiectele în urmă cu 10 ani. În timpul campaniei „Nu le mai aruncați! Vă rugăm să le donați!”, au fost adunate peste 4.000 de obiecte care reflectă viața în timpul regimului comunist. Expoziţia „Copilăria în Comunism”, de la Muzeul Județean Buzău, va putea fi vizitată până pe data de 2 octombrie 2022.

Related posts