CIREȘELE, VEDETELE UNUI EVENIMENT IMPORTANT

Cireșele au fost la mare căutare, în acest weekend, în județul Buzău. Stațiunea Pomicolă Istrița și-a deschis porțile pentru publicul larg, iar vizitatorii au putut participa la un concurs de degustare de fructe, în cadrul evenimentului „Sărbătoarea Cireșelor”. Peste 200 de oameni au răspuns invitației organizatorilor și s-au transformat, pentru câteva ore, în adevărați jurați. Cel mai important moment a fost concursul de degustare a cireșelor, misiune deloc ușoară. Vizitatorii au primit un tabel, iar după degustări au putut alege soiul cel mai bun.

Printre vizitatorii „Sărbătorii Cireșelor” a fost și ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, fost rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, instituția în subordinea căreia se află Stațiunea Pomicolă Istrița.  Sorin Câmpeanu a ținut să guste din toate probele aflate în concurs.

„Sărbătoarea Cireșelor” este un eveniment care se organizează în fiecare an, la începutul verii. Evenimentul își dorește promovarea cireșelor produse în stațiune, dar și de către fermierii locali.

Stațiunea Pomicolă Istrița produce fructe, dar și material săditor de peste 120 de ani. Fructele recoltate aici ajung în toate colțurile lumii, fiind apreciate pentru calitatea lor.

Related posts