ATELIERE DE ȘTIINȚĂ ȘI TEHNICĂ, ÎN PARCUL TINERETULUI

Timp de două zile, în municipiul Buzău se va desfășura evenimentul „Caravana Știință și imaginație”.  În cadrul activităților care vor avea loc în Parcul Tineretului, vineri și sâmbătă, vor fi ateliere de astronomie, de animație, de robotică și se vor face observații astronomice. Accesul este liber. Participanții vor putea afla și cum se orientau vechii navigatori după stele și vor putea viziona documentare și filme de animație.

Activitățile se vor desfășura pe 9 iunie, de la 17.30 la 20.30, și pe 10 iunie, între orele 9.30 și 13.00.

În deschiderea evenimentului, joi, la Primăria Buzău s-a desfășurat și conferința ”Pregătim România pentru impactul cu viitorul”, susținută de Alexandru Mironov și echipa sa.

Profitând de prezența la Buzău, Alexandru Mironov a ținut să facă o predicție, bazată pe cercetare și observație, legată de dezvoltarea unei zone a României, zonă în care este situat și Buzăul. Pe viitorul drum dintre Suceava și Constanța, care trece și prin Buzău, vor putea fi transportate toate mărfurile din Ucraina și din Republica Moldova către Marea Neagră și Dunăre, ceea ce ar putea duce la o dezvoltare accelerată a zonei de est a țării.

„Caravana Știință și imaginație” este un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Buzău și al Centrului Cultural și Educațional ”Alexandru Marghiloman”.

Related posts