IDEE INEDITĂ: CUMPERI CE CULEGI!

Cumperi ce culegi, iar tot ce mănânci e din partea casei! Asta este deviza unor producători de căpșune de lângă Buzău care invită clienții să-și aleagă singuri aromatele fructe. Sunt nestropite, spun producătorii, astfel că în timp ce culeg, oaspeții plantației își pot potoli pofta pe loc.
După un scurt instructaj ținut de soții Mărunțiș, proprietarii plantației, oaspeții primesc caserole apoi pleacă pe rânduri să le umple cu cele mai arătoase căpșuni. Sunt învățați ce fructe să culeagă și cum să le rupă, astfel încât să nu distrugă toată planta.
Cultura de căpșuni a soților Mărunțiș se află lângă drumul care leagă Buzăul de Ploiești, spre stațiunea Sărata Monteoru. Este o rută turistică, astfel că orice drumeț poate să se abată câteva minute pentru a culege fructele dulci, mari și sănătoase. Clienții află că, în timp ce culeg, pot mânca din fructe fără nicio restricție.
Căpșunile românești au apărut deja în piețe, însă nimeni și nimic nu garantează că ce găsim pe tarabe este numai marfă autohtonă. Tocmai ca să înlăture orice suspiciune a decis familia Mărunțiș să invite clienții să-și culeagă singuri aromatele fructe.
La ferma de lângă popasul Merei, un kilogram de căpșuni bio costă 22 de lei, cu 3 lei mai ieftin decât în piețele din oraș. Fermierul buzoian spune că își permite această reducere doar pentru clienții care își culeg singuri fructele, deoarece scade investiția în mâna de lucru din costul total al producției de fructe.

Related posts