LUCRĂRI ÎN TOI LA NOUL SEDIU AL U.P.U.

Lucrări în toi, la noul corp de clădire în care va funcționa Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a vizitat șantierul, ca să constate la fața locului care este ritmul lucrărilor. Începută acum două luni, construcția ar putea fi gata cel târziu la finalul anului viitor.

Extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe presupune construirea unui alt corp de clădire, subsol şi parter, paralel cu actualul imobil cu care va comunica printr-un culoar de legătură şi care va extinde suprafaţa totală la peste 1000 de metri pătraţi, la parter, şi aproape 1000 de metri pătraţi, la subsol, unde va fi amenajată şi o parcare de 800 de metri pătraţi.

Mulțumit de stadiul lucrărilor, Petre Emanoil Neagu speră totuși ca această investiție să nu fie afectată de valul de scumpiri ale carburanților și materialelor de construcții.

În perioada lucrărilor de reabilitare, Unitatea de Primiri Urgenţe rămâne funcţională din punct de vedere medical. Pentru conducerea Spitalului Județean Buzău, ridicarea unui nou corp de clădire pentru secția UPU-SMURD este un proiect pentru care s-au depus eforturi uriașe.

Firma care se ocupă de extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean, Integral, din Buzău este cea care a construit și noul pod de la Vadu Pașii. Valoarea investiției se ridică la 5 milioane de euro, sumă care include și dotarea secției de urgențe cu aparatură medicală nouă și mobilier. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu peste două treimi din sumă, restul fiind contribuția Uniunii Europene.

Related posts