ORAȘUL BUZĂU ARE BUGET

Bugetul municipiului Buzău, pentru anul 2022, a fost aprobat! În comparație cu alți ani, când erau discuții aprinse pe marginea proiectului și, la final, chiar voturi împotrivă, proiectul de buget a primit, ieri, undă verde din partea tuturor celor 22 de consilieri locali prezenți la ședință, iar voturile au fost exprimate în doar câteva minute, fără alte discuții.

Proiectul de buget propus inițial spre dezbatere publică a suferit însă modificări. Este vorba despre o serie de amendamente, mai exact 49, aduse de primarul Constantin Toma și care, supuse la vot, au fost aprobate în unanimitate. Chiar și un amendament al USR-Plus a fost însușit în cadrul ședinței. Acesta vizează reducerea cu 8.000 de lei a cheltuielilor pentru achiziționarea a două laptopuri pentru clubul sportiv SCM Gloria.

Municipiul Buzău are anul acesta un buget istoric, cel mai mare de după Revoluție. Astfel, veniturile municipiului sunt în valoare de peste 516.000 de lei, iar cheltuielile, depășesc 530.000 de lei. Edilul Constantin Toma spune că, la fel ca anii trecuți, cei mai mulți bani vor fi investiți în proiecte de modernizare a infrastructurii.

Modernzarea Pieței Dacia este cel mai important proiect care va demara, în acest an, în orașul Buzău. Lista tuturor investițiilor de anul acesta poate fi consultată pe site-ul Primăriei.

Related posts