INTERESAȚI DE CURSURI DE CALIFICARE

Interes major, la Râmnicu Sărat, pentru cursurile de calificare într-o meserie, printr-un program finanțat cu fonduri europene.  Până acum, Primăria a primit peste 400 de dosare din partea râmnicenilor care vor să urmeze cursuri de specializare. Autoritățile locale cred că, în luna martie, vor demara cursurile cu primele grupe de participanți.

La aceste cursuri de specializare se pot înscrie persoanele care au adresa de domiciliu în unul din cartierele mărginașe ale municipiul Râmnicu Sărat. În funcție de studii, participanții vor fi clasați în două grupuri. Râmnicenii pot obține informații suplimentare despre cursurile de specializare, de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00, la sediul Primăriei Râmnicu Sărat sau la Școala Gimnazială “Gheorghe Vernescu” și Direcția de Asistență Socială.

Acest proiect de dezvoltare locală urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune social. 1.125 de râmniceni au șansa să învețe o meserie, urmând ca, după finalizarea cursurilor de specializare, 300 dintre ei să fie angajați de firme din muncipiu.

Related posts