ACȚIUNE ÎN SPRIJINUL REFUGIAȚILOR

Astăzi, la cinci zile după izbucnirea războiului din Ucraina, Primăria Buzău s-a mobilizat pentru a oferi sprijin refugiaților din țara vecină. Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a anunțat că la Vila Albatros din Parcul Marghiloman va fi amenajat un punct de colectare, unde buzoienii pot dona alimente, haine, saltele, pături și alte obiecte necesare pentru a le face viața mai ușoară miilor de ucrainieni care au ales să se refugieze în România. Este vorba despre o campanie pe care Primăria Buzău o desfășoară în parteneriat cu Filiala Buzău a Crucii Roșii.

Produsele colectate vor fi trimise în Ucraina prin convoiul umanitar internațional organizat de Crucea Roșie Română și în zonele de frontieră unde există nevoi concrete din partea  autorităților locale. Totodată, Primăria Buzău pune la dispoziție persoanelor venite din zona de conflict cazare și hrană caldă.

Între timp, buzoienii se arată îngrijorați de evoluția conflictului din Ucraina. Dacă unii cred că acest conflict armat nu va depăși granițele Ucrainei, alții se tem că războiul ar putea implica, în viitor, și țara noastră.

Până în prezent, aproximativ 50.000 de refugiați din Ucraina au intrat în România, prin punctele vamale din nordul și estul țării. Dacă peste jumătate dintre aceștia pleacă mai departe în țări precum Italia sau Germania, acolo unde au rude, mulți alții aleg să rămână în țara noastră, până când războiul din țara lor se va sfârși.

Related posts