ULMII USCAȚI DIN CRÂNG, TĂIAȚI PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI

Ulmii din Pădurea Crâng, plămânul verde al municipiului Buzău, cad pe rând pradă unei infecții cu o ciupercă devastatoare, ale cărei efecte sunt vizibile. Aproape toți ulmii din Crâng dau semne ale infecției cu ciuperca agresivă iar copacii care nu s-au frânt singuri până acum sunt puși la pământ de pădurari. În fața bolii care s-a răspândit extrem de rapid și care afectează cele aproape 200 de hectare de pădure, specialiștii nu au decât soluția de a tăia toți ulmii uscați.
Sunetul drujbelor răzbate din toate părțile, până pe aleile parcului, și le creează oamenilor imaginea unei defișări masive. Unii știu motivul tăierilor necontenite, însă cei mai mulți se arată revoltați că din pădurea secular de la marginea Buzăului se taie ca-n codru.

Specialiștii cer prudență din partea celor ieșiți la promenadă și avertizează populația că, până vor elimina toți ulmii bolnavi, există riscul ca aceștia să se rupă și să provoace accidente. Extragerea ulmilor bolnavi se va realiza până la data de 31 decembrie 2021, fiind marcați pentru tăiere peste zece mii de copaci.
Semnele de îmbolnăvire a ulmilor din pădurea Crâng au apărut în urmă cu mai mulți ani. De la primul copac pus la pământ au trecut patru ani, timp în care s-au defrișat 18 hectare de pădure. Din păcate, în locul copacilor doborâți, Direcția Silvică Buzău nu a plantat nici măcar un arbore.

Related posts