TOT MAI MULȚI COPII, VICTIME ALE ABUZURILOR

Situație îngrijorătoare, în județul Buzău! De la an la an, tot mai mulți copii sunt abuzaţi emoțional sau fizic de către părinți, bunici, alte rude sau cunoștințe. „Telefonul Copilului” din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a primit, în 2020, peste 800 sesizări ce vizau acte de violenţă fizică sau verbală asupra copiilor, cu 200 de cazuri sesizate mai multe decât anul precedent. Din păcate, trendul crescător se menține și în acest an.

Două treimi din numărul copiilor abuzați sunt de mediul rural. Specialiștii avertizează că violenţa pe care copiii o experimentează în cadrul familiei sau al comunității poate avea consecinţe pe termen lung pentru sănătatea şi dezvoltarea lor. Mai mult, în multe situații, reintegrarea persoanelor abuzate în familie este un proces anevoios.

De peste zece ani, la nivelul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău funcționează serviciul specializat ”Telefonul copilului”, cu scopul depistării situaţiilor în care sănătatea şi siguranţa unui copil este pusă în pericol. Numărul de telefon 0800.800.203 poate fi apelat în orice moment al zilei, de către orice persoană – adult sau copil – care doreşte să sesizeze situaţia unui copil abuzat, neglijat, aflat în situaţie de risc sau în dificultate.

Related posts