P.N.R.R., O MARE NECUNOSCUTĂ

Planul Național de Redresare și Reziliență, prin care România ar urma să primească de la Uniunea Europeană aproape 30 de miliarde de euro, este încă o mare necunoscută. Este părerea senatorului PSD Liliana Sbîrnea, care nu este deloc convinsă că acest plan extrem de important pentru țara noastră se află pe un drum bun. Deocamdată, nu se știe stadiul real în care se află Planul Național de Redresare și Reziliență și nici când se va aproba.

Liliana Sbîrnea, senator PSD de Buzău, spune că România a solicitat oficial o nouă amânare a depunerii a Planului Național de Redresare și Reziliență, dar fără ca guvernanții să comunice motivele acestor întârzieri.

Senatorul buzoian consideră că România este din nou codașa Europei, în privința absorbției de fonduri europene, în condițiile în care 17 state membre au primit déjà undă verde în vederea utilizării fondurilor de redresare şi rezilienţă ale Uniunii Europene pentru a-şi stimula economiile.

Uniunea Europeană a decis să înființeze acest instrument financiar temporar cu scopul de a oferi sprijin statelor membre pentru a face față provocărilor generate de Criza Covid19 și consecințele sale economice.

Related posts