STAREA DE ALERTĂ, PRELUNGITĂ CU ACELEAȘI RESTRICȚII

Starea de alertă va fi prelungită in Romania pentru încă 30 de zile, începând din 14 decembrie.  Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat aseara ca asta înseamnă că sărbătorile de iarnă vor fi celebrate de români cu restricții, fiind în vigoare aceleași reguli ca până acum – cea mai importantă în acest sens fiind circulația după ora 23:00, doar cu motiv întemeiat.

Principala recomandare este ca adunarile in familie sa fie cat mai restranse, astfel incat dupa sarbatori sa nu ne trezim cu o si mai mare crestere a numarului de cazuri de imbolnaviri cu SARS COV 2.

De sarbatorile de iarna, si in special de Revelion, nu vor  mai fi organizate petreceri în stradă, asa cum s-a intamplat pana acum.

În privința colindatului de Crăciun,  recomandarea este  ca aceasta traditie sa fie evitata in acest an,  pentru ca mersul din casa in casa poate creste mult riscul de infectie cu noul coronavirus.

Despre  traditia sacrificarii porcului de Craciun, Arafat a afirmat că nu este „scris nicăieri” că această activitate este interzisă.

Stațiunile de schi vor fi deschise, inclusiv telecabina, dar cu număr redus de persoane, de cel mult 10,  iar rezervările pentru vacanțe sunt permise, însă „cu respectarea regulilor” din starea de alertă.

Related posts