PACIENȚI LA MÂNA VREMII

Spitalul Municipal Rm. Sărat va rămâne închis atât timp cât numărul infectărilor cu coronavirus se va menține îngrijorător de ridicat, atât în țară, cât și în județ. Vestea îi ingrijorează pe locuitorii orașului care nu mai beneficiază de servicii medicale de urgență de la sfârșitul lunii martie, de când spitalul a fost transformat în unitate suport pentru tratarea cazurilor de Covid-19. Oamenii se întreabă cum vor putea ajunge, pentru îngrijiri medicale, la Spitalul Județean Buzău, dacă drumurile vor fi blocate din cauza viscolului sau a ploleiului, în această iarnă.

Șefii administrației din Rm Sărat spun că, atât conducerea spitalului, cât și personalul medical doresc redeschiderea unității, pentru tratarea tuturor pacienților.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rm. Sărat trebuie să găsească rapid mijloacele tehnice care să asigure ambulanțelor deplasarea pe drumurile publice, dacă vremea rea va crea blocaje în trafic.

De când au rămas fără servicii medicale, pacienții cronici din Rm. Sărat sunt nevoiți să se adreseze clinicilor private sau altor unități medicale din județele vecine.

Related posts