TRIPLU EVENIMENT

Triplu eveniment la Catedrala Sfîntul Sava din Buzău. Sute de credincioși au asistat ieri la Sfințirea lăcașului de cult, la inaugurarea Parcului” Sfinții Martiri Brâncoveni” și a Galeriei foto “Buzău-oraș deschis de istorie”, din Pasajul Unirii, recent reabilitat. Evenimentul a debutat la ora 7.00, când Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, secondat de un sobor de cinci preoți, a sfințit Catedrala Sfântul Sava. Printre invitații care au participat la eveniment s-au aflat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău Constantin Toma. După sfințirea Catedralei și după Sfânta Liturghie, săvârșită cu ocazia zilei Sfinților Martiri Brâncoveni, autoritățile au inaugurat parcul care poartă chiar numele Sfinților Martiri Brâncoveni, spațiu de recreere amenajat în doar 14 zile, în curtea bisericii de pe Bulevardul Unirii.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a declarat că inaugurarea celui mai nou parc din Buzău, în actualul context, arată faptul că atât municipiul, cât și județul ,,se îndreaptă în direcția corectă”.

Cei prezenți la aveniment au participat și la sfințirea pasajului subteran din fața Catedralei Sf. Sava, unde a fost amenajată galeria de fotografie ,,Buzăul, oraș deschis de istorie”. Galeria cuprinde instantanee de mari dimensiuni, ce redau momente importante din istoria Buzăului. Printre altele, inedita expoziție conține și o poză a documentului prin care orașul Buzău a fost atestat pentru prima dată.

În cadrul manifestărilor, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, au primit din partea Înaltpreasfințitului Ciprian „Ordinul Sfântul Mucenic Sava de la Buzău”.

Related posts