UN NOU CREDIT PENTRU T.U.C.

Societatea de Transport Urban Calatori din Rm Sarat, grav afectata de criza generata de coronavirus, se va împrumuta, prin programul guvernamental IMM INVEST, destinat sustinerii intreprinderilor mici si mijlocii. Valoarea creditului va fi de 150.000 de lei, iar perioada de rambursare este de 3 ani. Proiectul de cotractare a creditului a fost aprobat astăzi într-o sedință extraordinară a Consiliului Local Municipal Rm Sărat. Viceprimarul Florian Nicolae precizează ca societatea de Transport Urban Calatori avea nevoie de acest împrumut, pentru a-si putea continua activitatea in conditii optime.

Proiectul a fost aprobat cu 12 voturi “pentru”, cei doi consilieri PNL abținându-se de la vot. Liberalii spun că nu au votat proiectul deoarece societatea de transport în comun mai are inca doua credite in derulare și nu ar putea sa mai sustina inca unul.

Societatea TUC Rm Sărat și-a amanat însă plata  ratelor la cele doua credite de leasing, pana la sfarsitul anului, intentionțnd ca pana atunci sa achite creditul contractat prin IMM INVEST.

Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite, garantate de stat, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Related posts