VIAȚA ÎN CARANTINĂ

Viața merge mai departe în cartierul Poștă, din municipiul Buzău, zonă în care a fost instituită carantină timp de două săptămâni. Pentru că în cartier nu există niciun bancomat, de ieri agenții poștali au început să distribuie oamenilor pensiile și alte  drepturi financiare. Poștașii au purtat echipamente de protecție, banii au fost distribuiți în plicuri, iar la ieșirea din zona de carantină au urmat procedurile stabilite pentru dezinfectare.

Locuitorii din cartierul Poștă se adaptează din ce în ce mai bine restricțiilor impuse de autorități. În puținele magazine din cartier, oamenii stau ordonat la rând pentru a cumpăra alimente și apă. De asemenea, la capătul podului de lângă târgul Drăgaica, autoritățile au improvizat un loc de schimb unde localnicii din cartier primesc de la rude sau prieteni produse de strictă necesitate.

Totodată, polițiștii locali se ocupă de aprovizionarea bătrânilor  sau a persoanelor invalide, care nu se pot deplasa până la cel mai apropiat magazin.

Ieri, Poliția Buzău a anunțat că a întocmit dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele celor două persoane care au provocat infectarea cu Covid-19 a mai multor rude din cartierul Poștă. Este vorba despre doi membri ai clanului Pistol –  un bărbat de 41 de ani şi soţia sa, în vârstă de 36 de ani – care, în perioada Sărbătorii Pascale, s-ar fi întâlnit cu mai multe cunoştinţe şi rude din judeţul Ialomiţa.

Related posts