UN NUME NOU PENTRU MUZEU

Muzeul Municipal Rm. Sărat a preluat oficial numele colectionarului de artă ,,Octavian Moșescu”. Hotărârea privind schimbarea denumirii Muzeului din Rm Sărat a fost publicata, zilele acestea, in Monitorul Oficial. Timp de șapte decenii, în perioada 1912 – 1982, Octavian Mosescu a contribuit la dezvoltarea vietii culturale a orașului si a făcut donatii importante catre Muzeu.

În ultimii patru ani, muzeograful Alexandru Măciucă, nepotul lui Octavian Moșescu, a facut numeroase demersuri pentru  preluarea denumirii ,,Octavian Moșescu” de catre Muzeul Municipal. Muzeograful multumeste tuturor celor care au cunoscut și au înțeles personalitatea culturală a bunicului sau și contribuția importantă pe care acesta a avut-o la creșterea spirituală a orașului.

Alexandru Măciucă spune că noul nume al Muzeului din Râmnicu Sărat este și un cadou pentru întrega sa familie, la împlinirea a 126 de ani de la nașterea bunicului sau.

În urmă cu un an, iubitorii de cultură din Rm Sărat au omagiat 125 de ani de la nasterea lui Octavian Moșescu, iar anul 2019 a fost dedicat  marelui colectionar de arta.

Magistratul Mioara Donea, initiatoarea proiectului Personalități culturale râmnicene, este încântată de rezultatul muncii realizate impreună cu membrii echipei cu care colaborează.

Pe 23 mai 2020 s-au implinit 126 de ani de la nașterea lui Octavian Moșescu, avocat, publicist, colecționar de artă si fost primar al orașului Balcic între 1931-1932 și 1938-1940.

Related posts